пятница, 29 марта 2013 г.

Тиждень дитячого читання



Кожного року наша школа відзначає в березні традиційне свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання, тим самим продовжуючи започатковану у воєнні роки ідею проведення книжкового свята дитячим письменником Левом Кассілем і вже майже 70 років несе радість читання, спілкування з творцями книги, розширює твій кругозір.        
 Протягом семі днів проводиться в бібліотеці низка різноманітних заходів.
Впродовж тижня в школі проводились різноманітні заходи як для дітей молодшого віку, так і для старшокласників. Наприклад, диспут на тему „Шкільна бібліотека  XXI сторіччя”, з якого  учні пізнали багато цікавої та нової для них інформації. Діти були запрошені до поетичного салону „ Слово нашого земляка”, поета Петра Акайомова. Недарма цей салон є лише в нашій школі – саме тут поет Петро Акайомов отримав свої перші шкільні знання, саме з нашого шкільного порогу він ступив на дорослий шлях, до якого його готували викладачі й вчителі нашої школи. Поет не може забути найприємніших років свого життя, кожного року він дарує свої книги нашій школі, з якими можна ознайомитися в його власному салоні, розташованому в нашій шкільній бібліотеці. Для наймолодших читачів була проведена подорож до віртуально-казкової країни Читалії, і захоплена малеча за допомогою медіатеки потрапила в гості до казок. Проведені з учнями молодших класів вікторини допомогли їм глибше зрозуміти зміст різних творів, з якими вони вже були знайомі чи дізналися під час проведення заходу. виявилося, що дітям подобаються як твори зарубіжних авторів – Пушкіна, Носова, Астрід Ліндгрен та ін. , так і написні нашою рідною мовою – українські народні казки, твори Шевченка, Лесі Українки, Марко Вовчка, Олени Пчілки та інших українських дитячих письменників.     

вторник, 26 марта 2013 г.

Книжные роботы


Академическая библиотека James B. Hunt Государственного Университета Северной Каролины (США) обладает большой коллекцией книг (1.5 миллиона наименований), но все они скрыты от глаз посетителей.
Книги хранятся в металлических ячейках громадных стеллажей (всего более 18000 ячеек) и вынимаются из них (по запросу пользователей) роботами.
4 книжных робота, названные bookBot, перемещаются между рядами металлических ячеек, размеры которых составляют 50 футов в глубину и 120 футов в ширину. Библиотекарь регистрирует запрос студента на компьютере, а робот точно определяет ячейку, в которой находится книга, вытаскивает ячейку и ставит ее перед библиотекарем. Последний находит заказанную книгу  и относит издание заказчику.
Все книги, находящиеся в ячейках, расставлены в соответствие с их размерами – таким образом высвобождается дополнительное пространство для их хранения.
Автоматизированная книжная поисковая система обслуживается оператором с пульта управления, находящегося также как и  металлические стеллажи    в подвальном помещении библиотеки.

понедельник, 25 марта 2013 г.

воскресенье, 24 марта 2013 г.

Конкурс Буктрейлеров

Я рада приветствовать вас в пространстве творчества!
Библиотека ждёт оригинальных идей, воплощенных вами в различные варианты творческих решений.
В рамках Недели Чтения проводится конкурс буктрейлеров "Книга, любимая с детства" Он будет очень  интересен!  Конкурсные работы принимаются до 29 марта 2013 года!
Поспешите принять участие.