вторник, 28 мая 2013 г.

Безкоштовні онлайн-енциклопедії

Схоже, заклик «енциклопедичну статтю може написати кожен» багато хто з Інтернет-авторів зрозумів якось по своєму, і часто тексти, що видає пошуковик під вивіскою різноманітних педій мають доволі сумнівне відношення до енциклопедичної статті. Відтак, вирішив укласти власний список безкоштовних онлайн-енциклопедій, на які можна було б сміливо робити посилання. Сперечайтесь, пропонуйте власні варіанти. 

Citizendium – англомовний відкритий проект ентузіастів та експертів, які співпрацюють під реальними іменами. Ідея проекту – взявши за основу поточну версію англійської Вікіпедії, підвищити достовірність інформації за рахунок залучення до роботи експертів та посилення особистої відповідальності авторів. 

Энциклопедия Кругосвет – російськомовна універсальна науково-популярна онлайн-енциклопедія. Укладачі Кругосвет прагнуть збирати найсвіжіші та найновіші знання, відійшовши від традиції «повторення заяложених істин». 

Columbia Encyclopedia – англомовна онлайн-енциклопедія, що містить понад 50 000 записів та понад 84000 перехресних гіперпосилань. На сьогодні Columbia Encyclopedia є однією з найбільших і найактуальніших електронних енциклопедій у світі. 


Картинки со смыслом

Представляю Вашему вниманию подборку картинок со смыслом. Их всего 27. Казалось бы, это вовсе небольшое количество, а вот сколько от них пользы. Они всегда поддержат своей мудростью, точностью, красотой и нестандартностью. Приятного просмотра! 

Картинка №1
Картинка №2
Картинка №3
Картинка №4
Картинка №5
Картинка №6