среда, 15 февраля 2012 г.

Мои увлечения

Партворк «Дамы эпохи. Моя коллекция кукол» выпустило издательство DeAgostini (ДеАгостини.  «Дамы эпохи» это  уникальное издание, ничего. Вместе с журналом, в котором содержатся красочные фотографии фарфоровых кукол и немного информации по ним, к каждому номеру прилагается фарфоровая кукла – «Дама эпохи» — сделанная по мотивам какого-либо произведения. Всего в серии «Дамы эпохи» ожидается 40 номеров, периодичность — раз в две недели.
Первые куклы коллекции “Дамы Эпохи”
Джейн Эйр

"Несмотря на вынужденную скромность – все мои туалеты отличались крайней простотой, - я от природы любила изящество,
не в моих привычках было пренебрегать своим внешним видом и тем
впечатлением, которое я произвожу: напротив, я всегда старалась выглядеть
как можно лучше, чтобы хоть в какой-то мере удовлетворить свое стремление к
красоте. Иногда я сожалела о том, что недостаточно красива. Мне хотелось,
чтобы у меня были румяные щеки, точеный нос и маленький алый ротик, хотелось
быть высокой, стройной и хорошо сложенной; мне казалось большим несчастьем,
что я такая маленькая, бледная, что черты у меня неправильные и резкие.
Откуда взялись эти желания и сожаления? Трудно сказать, я и сама не знала,
откуда они. И вот я причесалась как можно тщательнее, надела свое черное
платье - увы, оно имело квакерский вид, но зато сидело прекрасно, - пришила
новую белую манишку"    Ш.Бронте Джейн Эйр

Презентація олімпійської літератури

У рамках Всеукраїнській акції ,, Олімпійська книга ” , яку проводить Національний олімпійський комітет України, до бібліотеки  ЗНЗ№136 надійшов комплект книг, в яких розповідається про історію та цінності олімпійського руху, уславлених олімпійців, а самі видатні спортсмени на своєму життєвому прикладі легко і доступно розкривають секрети успіху.
15 лютого 2012 року в ЗНЗ №136 бібліотекарем Малюта Н.Ф. було проведено презентацію олімпійської літератури:
     Енциклопедія олімпійського спорту, Булатові М.М.,
     Олімпійська арена. «Зірки олімпійського спорту»,
     Олімпійська освіта. Теорія і практика,
     Олімпійський путівник

Енциклопедія пропонує здійснити екскурс у витоки зародження олімпійського руху, головні віхи його розвитку та сьогодення через систему запитань і відповідей.Книга складається із п’яти частин. Частина І містить широкий довідковий матеріал з історії Олімпійських ігор Стародавньої Греції. У частині ІІ висвітлені питання відродження Олімпійських ігор, створення Міжнародного олімпійського комітету і роль у цьому П’єра де Кубертена. Надана характеристика діяльності восьми президентів Міжнародного олімпійського комітету. У частині ІІІ представлено інформацію про олімпійські символи та церемонії, структуру Міжнародної олімпійської системи. Частина ІV присвячена олімпійським видам спорту, видатним спортсменам — чемпіонам Олімпійських ігор. Частина V містить інформацію про участь українських спортсменів у Міжнародному олімпійському русі. Для дітей та молоді, фахівців галузі фізичного виховання і спорту та освіти, широкого загалу читачів, які цікавляться історією і сьогоденням олімпійського руху.

У посібнику розглянуто історичні та теоретико-методичні засади інтеграції олімпійської освіти в навчально-виховний процес школярів. Подано практичний матеріал з олімпійської освіти, який може бути використаний у навчальній та позакласній роботі в загальноосвітніх навчальних закладах. Для вчителів, педагогічних працівників таборів відпочинку, студентів спортивних і педагогічних вищих навчальних закладів.





Зірки олімпійського спорту України. 1994-2008: Олімпійськаарена.Спец.проект.- К.: Олімпійська література,2011.-208с.

Вибрані Інтернет-ресурси


ЕНЦИКЛОПЕДІЇ  ЕТИКА
      Загадкова природа
               Тварини
               Твої улюбленці 
               Рослини 
                    Кімнатні рослини 
                    Лікарські рослини
               Ріки, моря, океани
               Погода та атмосферні явища
               Мінерали
               Екологія 
               Зірки та планети

вторник, 14 февраля 2012 г.

Запрошуємо до участі в конкурсі “Ми творимо історію разом”

До ЄВРО-2012 Державна бібліотека України для юнацтва за підтримки Посольства Польщі в Україні та польської громади України проводить конкурс-вікторину “Ми творимо історію разом” на знання історії спорту ХХ століття. До участі в українсько-польському конкурсі запрошуються молоді люди віком від 14 до 20 років, які представляють навчальні заклади та громадські організації України та Польщі. Відповіді приймаються до 20 квітня 2012 р

понедельник, 13 февраля 2012 г.

Пам’ять про воїнів-інтернаціоналістів

У лютому відзначається річниця виводу радянських військ з Афганістану. Традиційно в ці дні проводяться зустрічі, фестивалі, інші заходи присвячені учасникам тих подій.
У вівторок, 14 лютого, з учнями середньої школи №136 в бібліотеці було проведено урок мужності «Афганістан – біль і пам'ять».
Бібліотекар Малюта Н.Ф. розповіла учням про той далекий грудень 1979 року.
Що ми знаємо про афганську війну ? Можна розказати про ту страшну неоголошену війну, що розтяглася на довгих 10 років мовою цифр, будь-яка війна у цифрах – це моторошно й страшно. 15 лютого 1989 року, ступаючи із сином по мосту через Аму-Дар’ю, генерал  Громов символізував цим переходом закінчення для радянських військових афганської війни.
Для кожного з більш ніж 600 тисяч тих, хто служив в Афгані, вона була і залишається своєю. У рідні домівки не повернулися 13 тисяч 833 юнаки колишнього Радянського Союзу, 312 – пропали безвісти, доля 330 – невідома.
 Далека та чужа країна Афганістан. Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять тих, хто поліг у афганських ущелинах та поклонитися тим, хто прийшов з війни живим. Молоді люди пішли туди не за орденами і медалями – вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обов’язок.  Учні подивились  віртуальну виставку "Афганістан – наша біль, наша пам’ять" .     

Конкурс розробок Євроінтеграція

Основні цілі Конкурсу
Конкурс на кращу педагогічну розробку «Тренінг з євроінтеграції» націлений на поширення ідей Євросоюзу та європейських цінностей, пошук знахідок та педагогічних технологій;

 Основні завдання Конкурсу:
  •   Виявлення рівня обізнаності освітянської спільноти з питань євроінтеграції;
  • Підвищення рівня поінформованості освітян з питань європейської інтеграції;
  • Створення навчально-методичного посібника тренінгових занять для вчителів з євроінтеграції.
Наказ  03.02.2012 р. № 76/02
Умови участі в Конкурсі:

Віртуальна мандрівка

- під такою назвою здійснили  історичну віртуальну мандрівку. Учні 6- х класів ознайомилися з історією книги, її минулим і сучасним, а також з книжково - ілюстративною виставкою "Книга - твій найкращій друг" та відповіли на запитання вікторини "Ці милі, добрі книги".


Календар знаменних дат

«Погано влаштований календар – у ньому мало свят», - журився Роберт Люїс Стівенсон. Та на думку кожного педагога, свят і пам’ятних дат у календарі багато! І кожне свято потрібно витлумачити дітям! Ювілейні дати дають підставу до проведення якнайрізноманітніших виховних заходів.
На цій сторінці ми подаємо матеріал, який можна використати в підготовці таких заходів.
Пропоную ознайомитись із переліком свят, подій, ювілейних і пам’ятних дат зі вшанування видатних постатей, тобто Календарем дат на 2012 рік.
Календар дат на 2012 рік