пятница, 11 июля 2014 г.

Цікаві книжкові серії для дітей молодшого та середнього шкільного віку


  Книжкові серії
 Серія «Діточкам» (видавництво «Майстер-клас»)
Серія книжок "Діточкам" створена для сімейного читання найменшим діточкам. В серію увійшли твори відомих авторів світової літератури для дітей: Г. К. Андерсена, К. Чуковського, найпопулярніших українських письменників - Платона Воронька, Миколи Возіянова, Анатолія Григорука, Наталії Гузєєвої, молодої письменниці Таміли Іванченко, кращі народні й авторські вірші, пісеньки, лічилки та забавлянки, з якими виросло не одне покоління дітей. Серія «Діточкам» постійно поповнюється новими цікавими книжечками. На сайті видавництва можна погортати ці книжки.
  

Книжкові серії
Серія «Морські пригоди» (видавництво «Астамір-В»)
«Морські пригоди» - улюблена дітлахами серія піратських пригод про маленьку Дженіфер, кішечку з вищого світу і Джонні-Горобчика, які подорожують у пошуках скарбів і не тільки. Багато випробувань випаде на їх долю і… щасливе повернення на «Нічний кошмар». Книжки оформлені чудовими малюнками Віктора Запаренка і кожна сторінка книги - це кольорове втілення загадкового світу мореплавців і шукачів скарбів.



Книжкові серії
Серія «Дівочі історії» (видавництво «Ранок»)
Нові книги серії безсумнівно сподобаються дітям своїми захоплюючими подіями та дивовижними пригодами. Герої повістей - розумні хлопці та ліричні дівчатка - вчать доброті, чесності, любові, не бояться випробувань і в будь-якій ситуації не втрачають почуття власної гідності. Вони переживають те, що більшість підлітків їхнього віку – і нерозуміння, і образи, але незабаром знаходять справжніх друзів на все життя. 

Книжкові серії

Серія «Детективчик» (видавництво «Національний книжковий проект»)
Книги серії «Детективчик» написані відомою російською дитячою письменницею і художником Катериною Матюшкіною. В її книгах безліч детективних загадок. Полюбляєте розслідувати, розкривати злочини? Тоді вам необхідно познайомитись зі знаменитими суперсищиками - котом да Вінчі, Киць-Кицем та псом Фу-Фу, які не бояться злочинців і, не роздумуючи, беруться до справи. Та якби вони знали, які небезпеки на них чекають! Адже нічний ліс сповнений таємницями, пригодами і… загадковими злочинами!
  

Книжкові серії  
Серія «Всі пригоди Лоли» (видавництво «Ранок»)



Лола - на перший погляд, звичайна дівчинка. Мешкає в німецькому містечку Гамбурзі, як всі діти ходить в школу, має багато друзів. Але, насправді, її життя наповнене різноманітними таємницями, дивацтвами та пригодами. Адже її тато із Бразилії, а тітка Лоли має зріст всього… 80 сантиметрів, і сама героїня вночі перетворюється на знамениту поп-зірку Джекі Джонс! Як таке може бути? – Дива! Хочеш дізнатися більше? Пропонуємо познайомитись з Лолою ближче!




  Книжкові серії
Серія «Пізнаємо світ разом» (видавництво «Белкар-книга»)

Серія «Пізнаємо світ разом» - є справжньою знахідкою для маленьких чомусиків. Їм цікаво пізнавати світ, отримуючи відповіді на всі свої численні запитання. Хочете подорожувати Всесвітом? - тоді ця серія саме для вас! Вам відкриються таємниці планети Земля: чому вимерли динозаври, чому день змінює ніч, чому іде дощ або сніг, що таке град, роса та багато чого цікавого.



Книжкові серії



Серія «Звуки дикої природи» (видавництво «Махаон-Україна»)



Прекрасні книги-іграшки цієї серії з великими гарними ілюстраціями та музичним чіпом не тільки розважать юних читачів, але й дозволять їм почути дивовижні звуки природи – від хрусту гілочок у нічному лісі до реву ягуара у джунглях опівночі. Кожна сторінка цієї книги наповнена сюрпризами, барвами та звуками. Захоплюючий світ природи чекає на тебе!
Просто відкрий та слухай!






вторник, 8 июля 2014 г.

Книжные скамейки в Лондоне

Согласно результатам проведенного в 2013 году ежегодного опроса Национального Фонда Грамотности 53.3%  опрошенных подростков в возрасте от 8 до 16 лет в Великобритании «очень сильно» или «сильно» любят читать (50.3% в 2012 году).  Еще 36.6%  респондентов  нравится читать «иногда» и лишь 10.1% не нравится читать совсем (12.2% в 2012 году).
Журнал The Bookseller утверждает, что еще большей популярности книг среди подростков будут способствовать «книжные скамейки»,  которые этим летом установят на улицах Лондона.
50 скамеек в форме книги посвящены различным книгам -  от классики («Шерлок Холмс», «Алиса в Стране Чудес») до современности («Как приручить дракона»).  Дизайн «книжных скамеек» в рамках совместного проекта Национального Фонда Грамотности и  сайта  Wild in Art создали известные иллюстраторы детских книг.