суббота, 26 ноября 2011 г.

ВІРТУАЛЬНІ ПІДРУЧНИКИ

http://ukrreferat.com  - підручники з різних предметів

www.shkola.2.com - електронна бібліотека підручників для всіх класів українських і російських шкіл

http://bestbooks.ru - он-лайн бібліотека підручників

http://lib.km.ru/?id=10822&Subject=30 - навчальний посібник

www.yamal.org/ook – опорний орфографічний компакт з російської мови

http://kvant.mccme.ru/rub/12.htm – за сторінками шкільних підручників з математики

www.gomulina.orc.ru – електронний підручник з астрономії


четверг, 24 ноября 2011 г.

Правила безпеки в Інтернеті.

Увага вчителів! Бібліотека ЗНЗ№136 пропонує:

Педагогічна майстерня (Видавнича група «Основа», виходить 1 раз на місяць)
Мета журналу – допомогти вчителеві стати віртуозом педагогічної справи. Отже, пріоритетними будуть матеріали з досвіду проведення уроку – сучасного, ефективного, гармонійного, який приносить задоволення і учням, і вчителеві.
Для молодих вчителів корисною буде рубрика «Педагогічне становлення», «Молода зміна». Підвищити свою майстерність можна буде, знайомлячись з матеріалами рубрик «Сучасний урок», «Учитель - учні», «Методичні об’єднання», «Професійна майстерність».


День безпечного Інтернета в 136-й.

   «Знайомтесь: Онляндія – безпечна веб-країна!»

Орієнтировна дата  02.12.2011


Учасники: учні загальноосвітньої школі №136, учителі, батьки
Програма проведення  Дня Онляндії в ЗНЗ №136

1. Перегляд презентації «Онляндія для батьків», яка розроблена вчителем інформатикі  Шілової Ю.В.
2. Обговорення питань безпечної поведінки в інтернеті. Огляд медіатеки проводіть бібліотекар Малюта Н.Ф.
3. Творча майстерня. Виготовлення робіт з використанням різних технік (малюнок, аплікація, тощо) присвячених темі безпечного інтернету.
День Безпечного Інтернету Safer Internet Day  проводититься в перший  раз та зосереджується на темі «віртуальне життя», запрошуючи учнів замислитись над своєю онлайн ідентичністю та реальному виживанню завдяки онлайн досвіду.
Пам’ятайте «Інтернет – це більше ніж гра, це – життя

среда, 23 ноября 2011 г.


Місячник правознавства

З 10 листопаду 2011 року у школі наказом по навчальному закладу оголошений місячник з правової освіти та виховання


Про права дитини - в енциклопедії "Кругосвет"
>>
http://www.krugosvet.ru/enc/gumanitarnye_nauki/sociologiya/PRAVA_REBENKA.html
Майбутнему правознавцю
Шановні друзі, юні правознавці та правдолюбці!

Складною проблемою сучасного людства є права дітей, оскільки, на жаль, життя, здоров`я, навчання, щастя дітей всього світу поки що недостатньо захищені.В Україні три чверті дітей – це діти з хронічними захворюваннями. У нас з`явився новий тип дитини – «діти вулиці». Дитина, як і кожна людська істота, від народження має права людини. Але вона повинна мати ще й додаткові, особливі права. Це зумовлено
ії фізичною, розумовою, соціальною, моральною та духовною незрілістю. Отже, права дитини – це певні спеціальні можливості, які необхідні людині віком до 18 років для існування і досягнення зрілості.
Основна мета цієї сторінки: покращення інформаційного рівня з прав дитини серед батьків та самих дітей України;
Молодші учні дізнаються про Основні права дітей
Старші учні можуть почитати Міжнародні правові стандарти прав дитини .


ІНФОРМАЦІЙНИЙ СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ
НА ДОПОМОГУ ВИВЧЕННЮ „ПРАВОЗНАВСТВА”

1.     Котюк В. О. Основи держави і права [Текст]: Навч. посібник / В.О.Котюк. – 3-тє вид., доп. і перероб. – К.: Атіка, 2001. – 432 с.

У навчальному посібнику в популярній формі викладено основні питання теорії держави і права, окремих галузей права і законодавства України згідно з програмою вступних іспитів та викладання дисципліни з предмета „Основи правознавства”.
Посібник розрахований для студентів гуманітарних факультетів, абітурієнтів, учнів середніх шкіл, гімназій, ліцеїв, які вивчають курс „Основи держави і права” або „Правознавство”

2.     Правознавство [Текст]: навч. посібник / А.М.Колодій, О.В.Опришко (пер. авт. кол.), С.Е.Демський та ін.; За ред. В.В. Копейчикова – 3-тє вид., перероб. та доп. – К.: Юрінком Інтер, 2001. – 640 с.

У посібнику в формі доступних лекцій дається історія виникнення держави і права, розкриваються поняття держави, права, право творення, право реалізації, законності і правопорядку, правомірної та протиправної поведінки.
Посібник розрахований на учнів середніх шкіл, які оволодівають юридичними знаннями в межах діючої в системі Міністерства освіти і науки України програми з „Основ держави і правознавства”

3.      Загальна теорія держави і права [Текст]: [підручник для студентів юридичних спец.] / М. В. Цвік, В. Д. Ткаченко, О.В.Петришина; За ред. М. В. Цвіка. – Харків: Право, 2002. – 432 с.
Підручник підготовлений до навчальної програми з правознавства. В ньому відбиті досягнення юридичної науки. Матеріал викладено з урахуванням узагальнень законодавства та юридичної практики.
Розрахований як на студентів ВНЗ, так і тих, хто цікавиться проблемами загального вчення про державу і право.

4.     Правознавство [Текст]: підручник / За відп. ред. О. В. Дзери. – 10-е вид., перероб і допов. – К.: Юрінком Інтер, 2007 – 848 с.

У підручнику висвітлено історію виникнення держави і права, розкрито поняття, держави, права, право реалізації, розглянуто засади основних галузей права, а також системи судових, правоохоронних та правозахисних органів України, основи юридичної деонтології.
Підручник розрахований на учнів профільних (правових) класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназії та ін. навч. закл., на абітурієнтів, які складатимуть вступні іспити з основ правознавства до юридичних факультетів.
Книга може бути використана для підготовки учнів до зовнішнього незалежного тестування.

5.     Правознавство [Текст]: Підручник / А.У.Берлач, С.С.Бичкова, Д.О.Карпенко та ін. – К.: Всеукраїнська атестація видавців „Правова Єдність”, 2008. – 792 с.

У підручнику розглянуто теорію та історію держави і права, основи конституційного, муніципального, трудового, екологічного, земельного, цивільного та цивільно-процесуального, господарського, житлового, сімейного, фінансового, адміністративного, кримінального права, а також основи утворення і функціонування судових, правоохоронних та правозахисних органів і організацій України.
Для учнів спеціалізованих шкіл, гімназій, коледжів, ліцеїв, які опановують юридичні знання в межах програми з основ правознавства.
                   






Мережа «Партнерство в навчанні»


ImageМережа «Партнерство в навчанні» являє собою онлайнову спільноту, де всі, хто має стосунок до шкільного навчання, — учителі, методисти, керівники навчальних закладів, інші працівники галузі освіти, можуть обмінюватися досвідом і співпрацювати з використанням нових технологій.Створена за підтримки корпорації Microsoft у співробітництві з урядами, навчальними видавництвами,неурядовими і некомерційними організаціями, мережа «Партнерство в навчанні» об'єднує освітян із багатьох країн світу. Вона допомагає їм розкрити свій творчий потенціал та знайти однодумців у справі покращення якості освіти. Участь у спільноті надає можливості:створювати свої спільноти і приєднуватись до інших спільнот;брати участь у дискусіях та ініціювати обговорення важливих тем;обмінюватися планами уроків та іншими матеріалами для навчання;завантажувати та використовувати посібники, з яких можна почерпнути нові ідеї та дізнатися про можливості програмних засобівДля  українських педагогів мережа "Партнерство в навчанні" - це Інтернет-спільнота, що надає можливість ділитися матеріалами та ідеями, брати участь у дискусійних форумах, відкриває доступ до скарбниці ресурсів професійних знань та розвитку.Спільно з Національною академією педагогічних наук України та Міністерством освіти та науки України програма "Партнерство в навчанні" організує щорічний конкурс "Учитель-новатор", за результатами якого відзначаються вчителі, що продемонстрували найкращі досягнення в інноваційній освіті. Переможець конкурсу має можливість узяти участь у змаганні на Європейському форумі вчителів-новаторів, що провадиться за підтримки програми Microsoft "Партнерство в навчанні".Мережа в Інтернеті

вторник, 22 ноября 2011 г.

Цікаві думкі

                       Мати Тереза

Люди бувають нерозумними, нелогічними та егоїстичними.
І все ж люби їх!Коли ти твориш добро, то люди будуть звинувачувати тебе у затаєнній особистій користі і самолюбстві.
І все ж виявляй доброту!Якщо ти досягнув успіху, то в тебе може з’явитися багато фальшивих друзів і справжніх ворогів.
І все ж досягай успіху!
Якщо ти чесний і відвертий, то люди будуть обманювати тебе.
І все ж будь чесним і відвертим!Те, що ти будував роками, може бути зруйноване в одну мить.
І все ж будуй!Люди потребують допомоги, але вони згодом дорікатимуть тобі за неї.
І все ж допомагай людям!Якщо ти досягнув безмежного щастя, тобі будуть заздрити.
І все ж будь щасливим!Добро, яке ти зробив сьогодні, люди забудуть завтра.
І все ж твори добро!Ділися з людьми кращим, що в тебе є, і цього, напевно, ніколи не буде достатньо.
І все ж ділися найкращим!Зрештою, ти сам переконаєшся,
що все це між тобою і Богом
і ніколи не було між тобою і ними.

Чому люди спрямовують усі свої зусилля тільки на те, щоб заробити побільше грошей, задовольнити свої пристрасті, смачно поїсти ? Згадайте, для чого ви прийшли в цей світ. Подивіться, що ви зробили в житті з любові до близького, для духу й світла у світі. 

Довідковий інтернет для тебе





Інтернет-ресурси для дітей
Кращі інтернет-ресурси від української асоціації працівників бібліотек для дітей
http://www.kinder.ru/ - Каталог дитячих ресурсів (Інтернет для дітей)
http://mults.spb.ru – Ресурс для перегляду дитячих мультфільмів
http://www.deti.fm – Сайт дитячого радіо
http://detstvo.ru/library - Сайт дитячої літератури
http://shishkinles.ru – Сайт для тих, хто полюбляє дитячі казки
http://www.englishforkids.ru – Для тих дітей, які вивчають англійську мову
Сайт для школярів

понедельник, 21 ноября 2011 г.

"Пересопницькому Євангелію-450 років

В рамках відзначення 450-річчя Пересопницького Євангелія в бібліотеці проведено літературний компас "Пересопницьке Євангеліє - вічна книга життя".