четверг, 8 декабря 2011 г.

Бібліографічне інформування вчителів

Бібліографічне інформування вчителів – пріоритет у діяльності бібліотеки.  Я систематично намагаюся інформувати педагогів про нові документи в галузі освіти, матеріали з викладання предметів, методики сучасного уроку, нові підручники, що вийшли з друку. Ефективними формами є інформаційні огляди нових книг, періодичних та інших видань, книжкові виставки та тематичні полиці.

среда, 7 декабря 2011 г.

Бібліотечний урок


7.12. 2010 року    у    3 -А     класі     було      проведено   бібліотечний урок "Самостійний вибір книг у бібліотеці". Учні дізналися про книжковий фонд, розтановку книг в умовах вільного доступу.

   

Вчителя в онлайні

Донецька загальноосвітня школі І-ІІІ ступенів № 136 Донецької міської ради Донецької області ввійшла до списку інноваційних закладів  області щодо впровадження програми «Вчителі Донеччини в онлайні».
Відповідно до Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» (розпорядження Кабінету Міністрів № 1722-р від 28 серпня 2010 року) в рамках спільної програми «Партнерство в навчанні» Міністерства та корпорації «Майкрософт Україна» розпочалася підготовка вчителів за програмою «Вчителі в онлайні». 
З метою впроваження програми «Вчителі в онлайні» розпочинається освітянська програма «Вчителі Донеччини в онлайні». В рамках цієї програми як перший її етап – планування інформатизації освіти в області – провести низку практичних вебінарів із директорами та учителями інформатики Донецької області. Подробиці програми «Вчителі в онлайні» ви зможете дізнатись на сайті shkola.org.ua.

20-ї річниці Всеукраїнського референдуму

 20 років тому на Всеукраїнському референдумі наш народ рішуче віддав свій голос за незалежність своєї держави.
 З цієї нагоди в бібліотеці школі №136 була оформлена книжково-ілюстративна виставка "Так народжувалась держава", та проведена година цікавих повідомлень.

Шкільна бібліотека оголошує конкурс “Кращій читач школи ”

       Мета конкурсу:
         Збільшити інтерес і захоплення учнів щодо книги, читання;
         закріпити в їх свідомості переконання, що книга їхній друг і порадник;
         популяризувати книгу і її роль у житті учнів.       

              «ЧИТАТИ - ЦЕ КРУТО» 

вторник, 6 декабря 2011 г.

Напишіть про свій досвід використання ІКТ в навчанні на сторінках журналів

Шановні вчителя,
Налагоджено співпраця освітньої програми Microsoft «Партнерство в навчанні» та видавничого дому МЦФЕР і створена окрема рубрика «ІКТ в освіті» на сторінках журналів «Заступник директора школи» та «Вихователь-методист дошкільного закладу».
 Досягнення ваших учнів, вдосконалення адміністративних функцій, підвищення ефективності роботи викладача за допомогою ІКТ – ці теми цікавлять тисячі освітян по всій країні. 
Якщо ви маєте цікавий матеріал для рубрики «ІКТ в освіті» ми заохочуємо вас поділитись ним з читачами журналів, вашими колегами в Україні, і отримати авторський гонорар від видавництва.

Будь ласка, надсилайте назву та короткий опис змісту вашої статті на адресу pilnetwork@hotmail.com Після консультацій з редакторами ми запросимо вас надіслати повну версію матеріалу для підготовки статті у черговий випуск журналу.  

Пальма Мерцалова» - символ Донеччини


«Пальма Мерцалова» - унікальний витвір коваля «Новоросійського товариства кам`яновугільного, залізного і рейкового виробництва» (зараз Донецький металургійний завод) Олексія Мерцалова, який викував її в 1896 р. спеціально для Всеросійської виставці  в Нижньому Новгороді. На цій виставки Пальму відзначили найвищою нагородою. В 1900р. «Новоросійське товариство» приймало участь у Всесвітній виставці у Парижі. Його виставковий павільйон, до складу якого входила і пальма Мерцалова, був удостоєний вищої нагороди – Гран – прі. Зараз Пальма знаходиться в Гірничому інституті Санкт – Петербурга.