четверг, 5 апреля 2012 г.

Правила читання дітям



ВСІ МИ МРІЄМО, ЩОБ НАША ДИТИНА ВИРОСЛА МУДРОЮ, ДОБРОЮ І ЩАСЛИВОЮ.
ДЛЯ ТОГО, ЩОБ МРІЯ ЗБУЛАСЯ, Є СПОСІБ – ЧИТАЙМО ДІТЯМ!
Наукові дослідження підтверджують, що читання дитині вголос:
• Створює міцний зв`язок між дорослими і дітьми
• Забезпечує емоційний розвиток дитини
• Розвиває мову, пам`ять і уяву
• Вчить мислити і зосереджуватись
• Зміцнює почуття власної гідності і вартості для батьків
• Розширює світогляд
• Полегшує навчання, сприяє успіхам в школі
• Утверджує в свідомості дитини моральні цінності, полегшує процес виховання
• Допомагає протистояти узалежненню дитини від телебачення і комп`ютерів
• Допомагає протистояти загрозам з боку масової культури
• Прищеплює навики читати і здобувати знання протягом життя
Для цього
ЧИТАЙМО ДІТЯМ 20 ХВИЛИН НА ДЕНЬ. ЩОДЕННО!

Чем занять ребенка на весенних каникулах?

Весенние каникулы в самом разгаре и многие родители задаются вопросом, чем же занять любимое чадо, чтобы это время прошло с пользой и безопасно? Тем более, что погода в этом году особо не радует. Родителям очень важно обратить внимание, прежде всего, на то, что каникулы существуют для отдыха, поэтому не стоит заставлять ребенка в это время открывать учебники и сидеть над ними. Пусть немного отдохнет!

З «КИЇВСТАР» ДО БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ

Уже понад 4 роки «Київстар» реалізує довгострокову соціальну програму «Безпека дітей в інтернеті». У рамках програми відібрано «білий список» рекомендованих сайтів для дітей, на основі якого фахівцями компанії впроваджено безкоштовний сервіс «Батьківський контроль» для безпечного виходу в Інтернет з мобільного дитини.
Спільно з експертами Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України розроблено та видано посібник «Діти в інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі», рекомендований Міністерством освіти для середніх шкіл. Разом зі шкільними вчителями інформатики розроблено методичні матеріали з викладання основ онлайн-безпеки для школярів.
У посібнику розкрито можливості сучасних інформаційних технологій — Інтернету, мобільного зв’язку та висвітлено способи безпечної поведінки дитини у віртуальному просторі, що убезпечать від негативного впливу на її психічне і фізичне здоров’я.

среда, 4 апреля 2012 г.

Казкотерапія



 Що таке казка? Історія, розказана вам у дитинстві. Духовна спадщина, залишена нам предками. А ще — спосіб осягнення таємниць старовини, банк життєвих ситуацій і криниця життєвої мудрості.

  Психологи виявили, що казка має лікувальну дію, і розробили новий метод психотерапії — казкотерапію.
  Казкотерапія є досить давнім психолого-педагогічним методом. Знання про світ, філософію життя споконвіків передавалися з вуст у вуста, а також записувалися; кожне покоління перечитувало і засвоювало їх.
Сьогодні під терміном “казкотерапія“ розуміється спосіб передачі знань про духовне виховання і соціальну реалізацію людини. Саме тому казкотерапію називають системою виховання, співзвучною духовній природі людини .