четверг, 15 декабря 2011 г.

Правила дорожнього руху

Чи знає Ваша дитина, як правильно переходити дорогу, поводитися у громадському транспорті та на прогулянках за містом? А як діяти, коли стала свідком ДТП? А чи знає вона значення усіх дорожніх знаків? А чи правильно їздить на велосипеді? Усе це та багато інших правил безпеки на диску "Правила дорожнього руху".
   Диск "Правила дорожнього руху" призначений для дітей молодшого шкільного віку. Усі тексти озвучені, а після кожного тематичного розділу є тест, який проконтролює, чи запам`яталися основні правила. Окрім навчання, на Вашу дитину, як завжди, чекають розваги(ребуси, кросворд, мультик).
  

вторник, 13 декабря 2011 г.

Поетеса, прозаїк і художник

АНДІЄВСЬКА ЕММА
Серед наших видатних письменників-земляків Емма Андієвська займає особливе місце, вона і поетеса, і прозаїк і художник.  Емма Андієвська раз на рік приїздить до Донецька і спілкується з донецькою громадою, часто виставляє свої картини у Донецькому художньому музеї. Для її творчості є характерним сучасна літературна стилістика, а картини відзначають риси абстрактного мистецтва. Зустрічі з нашою землячкою надзвичайно зворушливі, насичені духом українського патріотизму.

Письменники-ювіляри

Біобібліографічна довідка «Своїм життям до себе дорівнятись»

24 грудня 2011 року 135 років від дня народження прозаїка українського зарубіжжя Спиридона Феодосійовича Черкасенка (1876-1940)

Спиридон Феодосійович Черкасенко (літературні псевдоніми: Провінціал, Стах Петро та ін.) – блискучий драматург, поет-лірик, прозаїк, публіцист, педагог. Його творчості притаманні новаторські ідеї, зокрема, започаткування жанру історико-пригодницького роману в українській літературі, пошук власних шляхів поетичного відтворення світу. 

Пам’ятка читача


Книжка – всюди, поруч із нами. Вона наш друг і порадник. Шануйте ії, друзі, любіть і бережіть, у неї вкладено велику працю багатьох людей.
Пропонуємо скористатися  Книжчиними порадами.

Коли б книга ожила і раптом заговорила, то ось що вона б Вам сказала:
-          обгортай і носи мене в папці;
-          вдома відведи мені місце на книжковій полиці;
-          читай книжку за чистим столом і чистими руками;
-          перегортай сторінки за верхній правий куток;
-          не загинай сторінки, а користуйся закладкою;
-          не роби записи на сторінках;
-          не читай під час їжі;
-          якщо книга порвалась, обов’язково підклей її.
Прочитані книги вчасно повертай до бібліотеки. На них чекають інші читачі!

понедельник, 12 декабря 2011 г.

Все про Євро- 2012

Шановні учні ЗНЗ №136!
Пропоную Вашій  увазі  список Інтернет-адрес,
де розміщено багато цікавої і корисної інформації про проведення чемпіонату з  футболу Євро-2012.

http://ua.uefa.com/uefaeuro2012/volunteers/index.html - офіційний сайт європейського футболу

http://ukraine2012.gov.ua/ 

http://euro2012.ua-football.com/  

http://www.euro-2012.if.ua/ 

http://guide2012.in.ua/uk

http://euro-2012.com.ua/ 

http://sport.tochka.net/evro-2012/

http://www.mcdonaldseurokids2012.com.ua/

http://stadion.lviv.ua/
http://uk.wikipedia.org/wiki/Чемпіонат_Європи_з_футболу_2012

Пропоную прочитати

                       Чудеса світу
    Чудесами світу у давнину називали видатні твори мистецтва й інженерної думки, які вражають людей своєю величчю й красою.
Це були величезні статуї й грандіозні споруди-гробниці, храми, палаци. Древні склали список семи чудес світу , однак чудес на світі набагато більше… Ця книга пропонує вам зробити подорож по всіх континентах планеті, по морях і островах та заглянути на полюси Землі.
Малофєєва Н.Н.
    Чудеса світу / Н.Н. Малофєєва. І.В. Травіна, О.В. Широніна. –К.: Перо, 2011. – 96 с.: іл.. – (Дитяча енциклопедія ПЕРО).


Міфологія
У цій енциклопедії зібрані міфи про створення світу і людства.  Юні читачі познайомляться з найбільш розповсюдженими міфологічними сюжетами,  створеними народами давнього світу, що дає чудову нагоду долучитися до культурного надбання людства в цілому.
    Міфологія: енциклопедія. –Х.: Фоліо, 2009. – 320 с.: іл. – (Дитяча енциклопедія).

2012 рік – рік Дракона.


                               

Як зустрічати рік Дракона?

Дракон – той, хто любить веселитися по справжньому! Музика повинна бути ретмічною і запалючою. Сучасні напрямки, авангард, рок, все це чудово підходить для зустрічі Нового 2012 року. Не сидіть на місці, Дракон – любить рух. В крайньому випадку, просто зробіть зарядку під бадьору музику.
При виборі місця зустрічі, пам’ятайте, що Дракон любить відкриті простори, тому не обмежуйте себе у подорожах, ну або просто прогулянкою по улюбленому місту.
Дракон любить все нове і свіже, так що готуйтеся до свята заздалегідь. Придумуйте нові жарти та конкурси. Радійте “на повну катушку
”!

 У чому зустрічати рік Дракона?
 З приводу кольорів одягу в цей рік є кілька думок у астрологів. Багато хто вважає, що обов’язково повинен бути присутнім чорний колір, інші кажуть, що до чорного обов’язково повинен бути доданий жовтий або золотий колір. Але загальне для всіх рекомендацій – треба блищати. Дракон любить усе яскраве і соковите. І крім того, Дракон обожнює коштовності, так що використовуйте їх по максимуму (але не забувайте, що в усьому має бути міра). Зачіску можна прикрасити лаком з блискітками, Дракону це дуже подобається.
 Як нарядити будинок до року Дракона?
 2012 рік – рік води, тому для прикраси використовуйте морську тематику (наприклад, черепашки, морські зірки). Не забудьте про фігурку Дракона, вона буде символізувати приходячий рік. Краще, щоби фігурка була зроблена з дерева, кераміки або кришталю

Книжкова виставка «Хотинська битва»

 
В цьому році виповниться 390 років одному з най масштабніших воєнних зіткнень в Європі 17 ст. Це козацько-польська перемога над Туреччиною. Хотин із старовинною фортецею, що височить над Дністром належить до тих українських міст, які набули значення символів національної слави. Мальовниче місто Хотин це Чернівецька область, вже відсвяткував 1000-ліття свого існування.
У читальному залі  діє книжкова виставка «Хотинська битва 1621 р.».