суббота, 21 января 2012 г.

Шлях книги від автора до читача

Коли ви берете в руки книгу , вона тут же повідомляє вам, як її звати, хто її написав.Ім’я автора надруковано великими  літерами на першій же  сторінці.Тут же сказано. Хто намалював ілюстрації. І ось ви прочитали книгу і дійшли до останньої сторінки. Там теж щось надруковано. Але ви закриваєте книгу, не звертаєте увагу на ці сторінки. Набрані найдрібнішим шрифтом. Подивіться на останню сторінку книжки, яка лежить зараз перед вами. Там написано: відповідальний редактор, художник, коректор. Якби ці люди не працювали над книгою, в ній були б недоробки і помилки і опечатки.
           Легко книгу прочитати , але не легко її написати. На це інколи ідуть роки. В складному процесі  створення книги найважливіше її написати. Ви вже знаєте про багатьох письменників: Гайдара, Іваненко, Забіла, Ж. Верна , Чуковського.Вони писали і пишуть книжки, які відкривають великий і такий дивний світ.

четверг, 19 января 2012 г.

Стільки відомостей про свою батьківщину вього в одній книжці юний читач отримує вперше.
Україна - одна з найбільших європейських держав - постає на її сторінках у всій своїй красі та величі. Дитина має знати і про величну історію своєї країни, і про творців її величі - видатних людей багатьох поколінь українців, і про її найцінніший здобуток - незнищенні духовні скарби... Видання щедро ілюстроване й стане окрасою книжкової полиці кожного українця.

22 січня - День Соборності України

22 січня 1918 року було підписано Четвертий універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А в цей самий день 1919 року на Софійській площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель. Століттями розірваний український народ возз’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі – Лівобережна Україна вийшла з Російської, а Правобережна – з Австро-Угорської імперій.