среда, 15 февраля 2012 г.

Презентація олімпійської літератури

У рамках Всеукраїнській акції ,, Олімпійська книга ” , яку проводить Національний олімпійський комітет України, до бібліотеки  ЗНЗ№136 надійшов комплект книг, в яких розповідається про історію та цінності олімпійського руху, уславлених олімпійців, а самі видатні спортсмени на своєму життєвому прикладі легко і доступно розкривають секрети успіху.
15 лютого 2012 року в ЗНЗ №136 бібліотекарем Малюта Н.Ф. було проведено презентацію олімпійської літератури:
     Енциклопедія олімпійського спорту, Булатові М.М.,
     Олімпійська арена. «Зірки олімпійського спорту»,
     Олімпійська освіта. Теорія і практика,
     Олімпійський путівник

Енциклопедія пропонує здійснити екскурс у витоки зародження олімпійського руху, головні віхи його розвитку та сьогодення через систему запитань і відповідей.Книга складається із п’яти частин. Частина І містить широкий довідковий матеріал з історії Олімпійських ігор Стародавньої Греції. У частині ІІ висвітлені питання відродження Олімпійських ігор, створення Міжнародного олімпійського комітету і роль у цьому П’єра де Кубертена. Надана характеристика діяльності восьми президентів Міжнародного олімпійського комітету. У частині ІІІ представлено інформацію про олімпійські символи та церемонії, структуру Міжнародної олімпійської системи. Частина ІV присвячена олімпійським видам спорту, видатним спортсменам — чемпіонам Олімпійських ігор. Частина V містить інформацію про участь українських спортсменів у Міжнародному олімпійському русі. Для дітей та молоді, фахівців галузі фізичного виховання і спорту та освіти, широкого загалу читачів, які цікавляться історією і сьогоденням олімпійського руху.

У посібнику розглянуто історичні та теоретико-методичні засади інтеграції олімпійської освіти в навчально-виховний процес школярів. Подано практичний матеріал з олімпійської освіти, який може бути використаний у навчальній та позакласній роботі в загальноосвітніх навчальних закладах. Для вчителів, педагогічних працівників таборів відпочинку, студентів спортивних і педагогічних вищих навчальних закладів.





Зірки олімпійського спорту України. 1994-2008: Олімпійськаарена.Спец.проект.- К.: Олімпійська література,2011.-208с.

Комментариев нет:

Отправить комментарий