понедельник, 13 февраля 2012 г.

Пам’ять про воїнів-інтернаціоналістів

У лютому відзначається річниця виводу радянських військ з Афганістану. Традиційно в ці дні проводяться зустрічі, фестивалі, інші заходи присвячені учасникам тих подій.
У вівторок, 14 лютого, з учнями середньої школи №136 в бібліотеці було проведено урок мужності «Афганістан – біль і пам'ять».
Бібліотекар Малюта Н.Ф. розповіла учням про той далекий грудень 1979 року.
Що ми знаємо про афганську війну ? Можна розказати про ту страшну неоголошену війну, що розтяглася на довгих 10 років мовою цифр, будь-яка війна у цифрах – це моторошно й страшно. 15 лютого 1989 року, ступаючи із сином по мосту через Аму-Дар’ю, генерал  Громов символізував цим переходом закінчення для радянських військових афганської війни.
Для кожного з більш ніж 600 тисяч тих, хто служив в Афгані, вона була і залишається своєю. У рідні домівки не повернулися 13 тисяч 833 юнаки колишнього Радянського Союзу, 312 – пропали безвісти, доля 330 – невідома.
 Далека та чужа країна Афганістан. Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять тих, хто поліг у афганських ущелинах та поклонитися тим, хто прийшов з війни живим. Молоді люди пішли туди не за орденами і медалями – вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обов’язок.  Учні подивились  віртуальну виставку "Афганістан – наша біль, наша пам’ять" .     

Комментариев нет:

Отправить комментарий