вторник, 8 ноября 2011 г.

9 листопада — День української писемності та мови.

                    Пам'ять століть, відтворена у слові"


(До Дня української писемності та мови)
9 листопада в ЗНЗ № 136  проведено заходи, присвячені Дню писемності та мови.
Учні 5-11 класів взяли участь в шкільних конкурсах. Малюта Наталія Федорівна ознайомила учнів з літературою до цього свята.  

 Щорічно 9 листопада у нашій країні відзначається День української писемності та мови. Свято встановлено в 1997 році Президентом України Леонідом Кучмою на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства (Указ № 1241/97 «Про День української писемностіта мови»). В Указі зазначено: "Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті преподобного Нестора-літописця". Мова — живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей нетлінний скарб, прислухаючись до порад відомого нашого поета Володимира Сосюри:
Це - матері мова. Я звуки твої
Люблю, наче очі дитини...
О мова вкраїнська!...
Хто любить її,
Той любить мою Україну.
Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - МОВА. Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можна. І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.

Комментариев нет:

Отправить комментарий