пятница, 16 марта 2012 г.

ТОП-10 КРАЩИХ КІНОҐАДЖЕТІВ

Сьогодні ґаджетом можна вважати будь-який цифровий прилад, досить невеликий, щоб надягти на руку або підключити до КПК або смартфона.
Поява і функціональний потенціал ґаджетів передбачені у творах кіберпанка. У програмному забезпеченні ґаджет – невеликий додаток, що надає додаткову інформацію, наприклад, прогноз погоди або курс валют.
Типовими прикладами гаджетів в ПЗ є Google Gadgets. Також міні-додаток для Бічної панелі в операційній системі Windows Vista».
Сьогодні ми пропонуємо тобі ТОП-10 найбільш вражаючих ґаджетів, які ми будь-коли бачили у фільмах. Отже, ТОП-10 кращих кіноґаджетів:
1.Скейтборд, що літає

Звідки: «Назад у майбутнє 2»
Герой сиквелу «Назад у майбутнє» гордо розсікав на летючому скейтборді містечком Хілл-Веллі зразка 2015 року. Як же йому тоді заздрили американські підлітки! А вже коли режисер Роберт Земекіс в одному з інтерв’ю пожартував, що летючі дошки вже давно винайдено і знімальній групі вдалося добути собі кілька, офіс виробника скейтбордів Mattel був завалений листами і дзвінками. Між тим, до 2015 року залишилось усього чотири роки, і все, що нам слід чекати до цього часу, – усього-на-всього вдосконалений Segway.
 2. Нейролазер

Звідки: «Люди в чорному»
А ось у випадку появи у реальному житті нейролазера не включено, що багато хто б дуже розхвилювався. Нагадаємо: нейролазер – це така мініатюрна штучка, що повністю стирає вибрану ділянку пам’яті небажаному свідку. Герої фільму використовують її для того, щоб змусити людей, які зіткнулися з проявами позаземного життя, забути про цю несподівану зустріч.
Від себе додамо, що нейролазер не єдина незамінна річ для цих суперагентів. Сонцезахисні окуляри – другий важливий атрибут в екіпіруванні людей у чорному. Адже нейролазер свою дію проявляв через спалах, а їм ще рапорти треба було писати…
3. Звукова викрутка

Звідки: «Доктор Хто»
Ультра універсальний ґаджет, який узяв на озброєння головний герой популярного серіалу ВВС, дає змогу робити практично все. Головний інструмент інопланетного Доктора дозволяв впливати на різні механізми за допомогою звукових хвиль. Поступово сценаристи дібрали смаку і, крім відмикання замків, викрутку почали використовувати і в інших цілях. Наприклад, для передавання даних і думок, ставлення медичних діагнозів, визначення місця перебування привидів, затоплення кораблів, роботи з комп’ютерами, зварювання, сканування місцевості на наявність життя, відкорковування винних пляшок і взагалі всього, що тільки можна уявити.
4. Голографічний екран

Звідки: «Особлива думка»
Головне, що запам’яталося більшості глядачів у цьому фантастичному трилері, – це голографічний інтерфейс, з яким герой Тома Круза взаємодіє за допомогою жестів. Фантастика? Тоді здавалося, що так. Однак уже сьогодні сенсорний Kinect дозволяє керувати ігровою консоллю Xbox 360 жестами без будь-якого контролера, а голографічні екрани демонструють на усіляких фотовиставках.
5. Лазерний меч

Звідки: «Зоряні війни»
Єдиний ґаджет з усього списку, якому присвячено статтю у Вікіпедії обсягом з роману «Война і мир». Справжні фанати StarWars ладні годинами обговорювати залежність ріжучих властивостей від кольору кристалу, тонкості виготовлення меча і правил ведення бою.
Ми радимо не морочити собі голови і просто купити точну копію світлового меча в будь-якому інтернет-магазині.
Звичайно, масове використання цього важливого атрибуту за призначенням навряд чи було б можливим, проте дуже вже переконливі джедаї під час розборок із ситхами.
Далі буде.
Джерело: Топ-10 кращих кіногаджетів // JustTEEN. – 2012. – № 1. – С. 26-29.

Комментариев нет:

Отправить комментарий