пятница, 20 апреля 2012 г.

Нові надходження






Українці: Свята. Традиції. Звичаї / уклад. І. Коверець. - 2-е видання, стереотипне. — Донецьк: Альфа-Прес, 2008 р. - 304 с.
У книзі висвітлено національні особливості українських свят, традицій, звичаїв і пов'язаних з ними атрибутики, символіки — з давніх часів до наших днів, розкрито багатство, образність, співучість української мови.
Особливий інтерес ця книга становить для бібліотек як загально­доступних для всіх верств населення установ, завданням яких є збирання, накопичення матеріалів та інформації з краєзнавства, популяризація української мови — одного з головних чинників неза­лежності нашої держави, самобутніх традицій, звичаїв та обрядів, що сприяє відродженню національної самосвідомості українського на­роду.
Книга розрахована на всіх, кого цікавлять духовне надбання та традиційно-побутова культура українського народу.




  Калинець І. Поезії / І. Калинець. - Львів:
ЛА  «Піраміда», 2008. - 608 с. - (Серія «Бібліотека Шевченківського комітету»).
Поезія Калинця в її визивному модерновому «єретизмі»,.в її впертому, тривалому і цілеспрямованому культивуванні духовних заповідей «шістдесятників» являє собою насамперед потужний синтез попере­дньої поетичної традиції, - але осмисленої підкреслено нетрадиційно і до того ж без евфемізмі в, без «фігур замовчування», без внутрішньої самоцензури та звичної протягом тривалого часу неповноти.
Нинішня часова дистанція погребує для нинішнього читача якогось особливого окреслення контекс­ту поезії лауреата Шевченківської премії 1991 року Ігоря Калинця, і здасться, що воно може бути таким.




Комментариев нет:

Отправить комментарий