вторник, 9 октября 2012 г.

«Вивчаємо інтернет»



   Базовый курс. Интернет. Изучаем Microsoft Windows Vista: практическое пособие / авт.-сост. А. Ковальски. – Минск: Современная школа: Кузьма, 2008. – 32 с.
    У цій книзі ви знайдете не тільки уроки ефективного використання «всесвітньої павутини», але й дізнаєтесь про нові можливості програми Internet Explorer 7. Прочитавши її, ви зможете швидко знаходити необхідну інформацію, отримувати на свій комп’ютер свіжі новини, обмінюватися файлами з іншими користувачами, та й просто впевнено почуватися у мережі.
   Базовый курс. Общение в Интернете. Изучаем Microsoft Windows Vista: практическое пособие / авт.-сост. А. Ковальски. – Минск: Современная школа: Кузьма, 2008. – 32 с.
    Ця книга призначена для тих, хто хоче швидко освоїтися у середовищі віртуального спілкування. Ви дізнаєтесь, як користуватися електронною поштою, обмінюватися миттєвими повідомленнями з іншими інтернет-мешканцями мережі в реальному часі, здійснювати безкоштовні дзвінки через інтернет та багато чого іншого.
   Глинский Я. М. Інтернет. Сервіси, НTML і web-дизайн: навчальний посібник / Я. М. Глинський, В. А. Ряжська. – Львів: Деол, СПД Глинський, 2005. – 192 с.
    Цей посібник рекомендовано Міністерством освіти і науки України для студентів нетехнічних спеціальностей вузів, він буде корисним також і учням загальноосвітніх шкіл. У ньому описано головні сервіси інтернету: електронну пошту, пошук інформації у www-просторі, службу новин, ICQ, форум, чат тощо. Розглянуто елементи web-дизайну засобами мови HTML та програм MS Word і MS FrontPage.
   Гусев В. С. Поиск в Internet. Самоучитель / В. С. Гусев. – М.: Издательский дом «Вильямс», 2004. – 336 с.
    Самовчитель призначений для тих, хто вже отримав елементарні навички роботи в інтернеті і розуміє: в мережі є велика кількість корисної інформації, але знайти її не так вже просто. У книзі подано докладні рекомендації щодо проведення пошуку за допомогою найбільш популярних пошукових машин, порталів, каталогів тощо. Наведено докладні інструкції складних запитів з пошуку та численні приклади, завдяки яким можна швидко знаходити необхідну інформацію в мережі.
   Интернет+Офис [Електронний ресурс]: 150 программ для Windows XP/Vista. – К.: Geme Factory Ukraine, 2008. – 1 электрон. опт. диск (СD-ROM)
   На диску представлено понад 150 найбільш популярних, безкоштовних, вільно розповсюджених програм та програм з відкритим вихідним кодом у категоріях «IP-телефонія», «Спілкування», «Браузери та плагіни», «Пошта», «Менеджери завантаження і FTP», «Веб-розробка», «Органайзери», «Редактори», «Робота з PDF», «Словники і перекладачі», «Бухгалтерія і облік», «Електронні книги» тощо. Всі додатки забезпечені скріншотам, описами. А також гіперпосиланнями на сайт розробника, що в майбутньому спростить пошук оновлень представлених програм.
   Кент П. Интернет / П. Кент. – М.: ООО «Издательство АСТ»: ООО «Издательство Астрель», 2004. – 411 с.
    У цій книзі ви знайдете інформацію, необхідну як для користувача-початківця, так і для користувачів, які вже мають певний досвід роботи в мережі та бажають зробити його більш ефективним. Ви дізнаєтесь, якими критеріями слід керуватися під час планування своєї роботи в інтернеті, познайомитесь з основним набором програмних та апаратних засобів, необхідних для успішної роботи у всесвітній павутині.
   Леонтьев В. П. Новейшая энциклопедия Интернет / В. П. Леонтьев. – М.: Олма-Пресс, 2002. - 607 с.
    Завдяки цій енциклопедії ви зможете освоїти біля 50 прикладних програм, які допоможуть вам у ваших подорожах всесвітньою павутиною, познайомитися з основами пошуку інформації, безпеки в інтернет і правилами мережевого етикету. Зрештою, енциклопедія допоможе вам самостійно створити і опублікувати в інтернеті власну сторінку.
   Самоучитель по работе в Интернете [Электронный ресурс]. – К.: ЗАТ «Демос-Інтернет», 2004. – 1 электрон. опт. диск (СD-ROM)
    Цей диск допоможе отримати базові знання про даний предмет, навчить користуватися послугами, які надаються мережею, і відкриє доступ до величезного інтелектуального потенціалу. Основні розділи диску:
• Історія створення інтернету;
• Як він побудований;
• Підключення до інтернету;
• інтернет-додатки;
• Пошук інформації в інтернеті
• Безпека роботи в інтернеті
• Дистанційна освіта.
   Экслер А. Интернет. Самый полный справочник / А. Экслер. – М.: НТ Пресс, 2007. – 768 с.
   Книга дозволить користувачам-початківцям дізнатися про величезні можливості всесвітньої мережі. У ній розповідається про види і способи підключення до інтернету, веб-сторінки, програми-браузери та додатки, корисні при роботі в мережі. Ви навчитеся працювати з каталогами і пошуковими системами, електронною поштою, блогами, чатами, форумами. А окремий розділ присвячений питанням створення і розкрутки інтернет-сторінки, а також рекламі у мережі.

Онлайн-самовчителі
    ab-w.net
   Ab-w.net - це сучасний самовчитель зі створення web-сторінок. Ресурс містить детальний курс з мови гіпертекстової розмітки - HTML, з Каскадних таблиць стилів - CSS, довідкову інформацію щодо роботи з Wordpress, посібник з Joomla і багато іншого.
    Уроки розроблені спеціально для людей, які знають, як вмикається комп'ютер, а також для тих, кому дуже кортить дізнатися, як створити сайт самому безкоштовно.
   Порядок вивчення дисциплін: Wordpress або Joomla --- HTML--- CSS та інші предмети.
    flash.divan-foto.ru
    Ілюстрований самовчитель з Flash MX
    B-Kurs: Учебник Веб дизайна
    Тут зокрема розглядається, як правильно і красиво зробити дизайн сайту, але не пояснюється докладно як це реалізовувати. У цьому матеріалі розглядаються основні технології, які мають відношення до веб-дизайну. Більшість з них багатьом знайомі, але важливо розуміти і знати основи цих технологій. Дана інформація буде дуже корисна як дизайнерам-початківцям в галузі веб-технологій, які хочуть досягти певних висот, і людям, які вже мають досвід в даній сфері, можливо, вони знайдуть тут щось нове або свіже для себе.
    HTML-справочник
    Задача цього довідника - коротко і ясно зобразити всі елементи мови HTML, які ви можете без побоювання використовувати для створення іnternet-сторінок, не боячись, що якась версія того чи іншого браузера піднесе вам прикрий сюрприз. Інакше кажучи, тут представлений "класичний" HTML, що вживається професійними web-розробниками. І нічого зайвого.
    Учебник по веб дизайну
    На сайті представлений навчальний курс з написання сайтів. Підручник являє собою набір уроків, читаючи які, ви з легкістю зможете освоїти всі тонкощі написання сайтів (веб-будівництво, веб-програмування) та їх оформлення (веб-дизайн), навіть якщо вам раніше ніколи не доводилося цього робити. Першу просту сторінку ви зможете написати вже після першого уроку. З кожного наступного ви дізнаєтесь щось нове, що зможете відразу ж втілити в життя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий